Kun itse pääruuassa on myös makean makua, se hillitsee makean jälkää. Esim. porkkana kypsennettäessä makeutuu ja hedelmät antavat myös makeutta. Itselläni on tapana ottaa makean nälän sattuessa pieni lusikallinen hunajaa, joka samalla toimii suoliston prebiootiina eli ruokkii hyviä mikrobeja suolistossa. Välillä valmistan raakasuklaata, joka on ihanaa, helppoa tehdä ja terveellistä. Raakasuklaa vapauttaa endorfiineja kehossa, aiheuttamatta kuitenkaan sokeripiikkiä veressä. Raaka-aineena käytän yleensä kylmäpuristettua kookosöljyä, raakakaakaomassaa ja hunajaa. Ks. resepti tästä. Aito tumma suklaa (sokeriton) on tietysti myös parempi vaihtoehto maito- ja valkosuklaalle.
Päästäkseen pois sokerin aiheuttamasta ylistimulaatiosta kannattaa aluksi jättää sokeri pois kokonaan tai ainakin vähentää toden teolla, kunnes niitä sietää taas paremmin. Sen jälkeen aloittaa luontaisemmista ja laadukkaammista lähteistä. Vaihtoehtoja valkoiselle sokerille
Vältä näitä vaihtoehtosokereita:
Lue myös sokerin vaikutus ihoon
0 Kommentit
Kommenttisi lähetetään sen hyväksymisen jälkeen.
Jätä vastaus. |
Blogissa:
|