Ikääntyvän ihon sisäinen hoito

Iho on elämän peili, joka paljastaa jopa ikämme. Voit silminnähden hidastaa näkyviä ikääntymisen merkkejä ihollasi pienillä elämäntapavalinnoilla ja suosimalla tuotteita, jotka optimoivat ihosi pitkän aikavälin terveyden. Oletko ajatellut seuraavaa kahta toimenpidettä ikääntyvän ihon hoidossa – ryppyjen vähentäminen ja kiinteytys? Molemmat näistä ovat yhteydessä kollageenin ja elastiinin muodostukseen ihossa. Tähän puolestaan vaikuttavat monet tekijät. Nyrkkisääntö: jos ihosi suojabarriäärin toiminta on heikentynyt ja ihosi on tulehduksellisessa tilassa, ihon ikääntymisvauhti kaksinkertaistuu. Kiinnitä siis huomiota ihosi terveyden optimointiin ennen kuin hoidat oireita.

Oireita
​Muutamia yleisiä ikääntyvän ihon merkkejä:

 • Vaakasuorat juonteet silmien ympärillä
 • Nenän ja suupielien väliset juonteet
 • Ihon elastisuuden ja kiinteyden väheneminen
 • Ihon ohentuminen
 • Kimmoisuuden ja nestepitoisuuden puute
 • Epätasainen pigmentaatio ja aurinkoläiskät

Mahdollisia aiheuttajia
Seuraavat tekijät voivat edistää ennenaikaista ikääntyvän ihon tilaa:

 • Liiallinen altistuminen UV-valolle aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä ja vaurioittaa kollageeni- ja elastiinisäikeitä – suosittelen enintään 15 minuutin auringonottoaikaa laajoille ihoalueille päivässä (D-vitamiini imeytymistä varten)
 • Ennenaikainen elastiini- ja kollageenituotannon väheneminen voivat johtua kuparin tai C-vitamiinin puutteesta tai sokerin runsaasta käytöstä
 • Ihon liiallinen puhdistus ja sterilointi
 • Ihon piilevä tulehdustila, joka johtuu ihon suojabarriäärin heikkenemisestä
 • Elämäntavat – esimerkiksi alkoholi, tupakka, ilmansaasteet ja aurinko
 • Yksinkertaisia sokereita ja prosessoituja hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio
 • Rasvaton ruokavalio, joka on johtanut välttämättömien rasvahappojen puutostilaan
 • Liian vähäinen nesteen juonti tai liiallinen kofeiinikuorma
 • Korkea altistuminen vapaille radikaaleille

Elämäntapojen huomiointi
Seuraavat elämäntapamuutokset auttavat tasapainottamaan ikääntyvän ihon toimintoja:

 • Yritä säilyttää mikrobien monimuotoisuus – tämä koskee sekä suolistoasi että ihoasi. Syö myös kuumentamattomia, hapatettuja ruokia kuten hapankaalia tai kimchiä ja vietä aikaa luonnon helmassa. Puutarhanhoito auttaa myös hyvään mikrobikantaasi iholta hermoston kautta suolistoon. Nauti päivittäin laadukkaita probiootteja sisäisesti sekä hoida ihoasi probioottisilla ihonhoitotuotteilla, joiden elävät hyödylliset mikrobit auttavat voittamaan ihon ikääntymistä edistäviä mikrobilajeja.
 • Nauti sisäisesti välttämättömiä rasvahappoja – joko 15g pellavansiemenöljyä päivässä tai 600mg pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja (DHA tai EPA)
 • Vähennä altistumistasi vapaille radikaaleille – auringolta suojautuminen vaatetuksella on aina ensimmäinen vaihtoehto. Jos se ei ole mahdollista, käytä mineraalipitoista aurinkosuojaa. Kemialliset aurinkosuoja-aineet tuottavat iholle vapaita radikaaleja, eivätkä auta hidastamaan ihon ikääntymistä.
 • Ylläpidä tasaisia veren sokeriarvoja syömällä täysipainoista, prosessoimatonta luomuruokaa.
 • Lisäravinteet ja hivenaineet – varmista että kupari ja sinkki ovat tasapainossa. Monissa lisäravinteissa vältetään kuparia, koska se aiheuttaa pahoinvointia, mutta sinkkipitoisuus voi olla korkea. Nämä kaksi mineraalia kilpailevat samoista imeytymisasemista ja tuloksena on usein kuparinpuutos, jolloin tarvitset kuparia kollageeni- ja elastiinisynteesiä varten.
 • Testauta verikokeella tietyt hormonitasot – tarkista estrogeeni, progesteroni ja testosteroni, mutta myös DHEA- ja kortisolitasot. Kilpirauhashormonitesti näyttää myös mahdollisen hoidon tarpeen kuten myös kasvuhormonitasojen arviointi.

Kehon kunto
Säännöllinen liikunta on tärkeää. Liikunta pitää kudokset kiinteinä ja mielen virkeänä vilkastuttaessaan koko kehon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Jopa aivojen verenkierto paranee. Ulkoliikunta kirkastaa ihoa ihosolujen saadessa happea.

Antiage -ruokavalio
Terveellinen prosessoimaton luomuravinto pitää nuorekkaana. Siihen kuuluu ravinnon koostumus, monipuolisuus ja kohtuullisuus. On syötävä vähemmän, mutta paremmin, syötävä hitaasti ja rentoutuneena. Ravinnon riittävä proteiinipitoisuus on ihon kunnon kannalta tärkeää. Suosi paljon vihanneksia, marjoja ja hedelmiä eli noin 5-9 annosta päivässä (yksi annos 100g). Käytä hyvälaatuisia rasvoja, kuten kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Juo riittävästi vettä, koska se puhdistaa kehoa ja kosteuttaa ihoa. Kertaa myös elämäntapojen huomiointi ravinto/lisäravinteet (ranskalaisissa viivoissa).

Kark­ki van­hen­taa ihoa. Huo­mio so­ke­ri­hii­ret ja ma­ke­an­näl­käi­set! Run­sas so­ke­rin syö­mi­nen vai­kut­taa ihon ylei­sim­pään pro­tei­i­niin eli kol­la­gee­niin. Kol­la­gee­ni te­kee ihos­ta vah­van ja kim­moi­san, mut­ta ma­ke­at her­kut ikään kuin ko­vet­ta­vat iho­so­luk­koa, ja kas­voi­hin syn­tyy hel­pom­min juon­tei­ta ja pig­ment­ti­muu­tok­sia. So­ke­ri li­sää myös ihon ha­pet­tu­mis­ta eli ihon gly­kaa­ti­o­ta, jol­loin kol­la­gee­ni pilk­kou­tuu ja ihon väri muut­tuu sa­me­ak­si ja kel­me­äk­si. Koska meillä on luontaisesti makean nälkää huolehdi että saat ruoasta makean makuja esim. porkkana kypsennettäessä makeutuu, hedelmät antavat myös makeutta. Itselläni on tapana ottaa makean nälän sattuessa pieni lusikallinen hunajaa, joka samalla toimii suoliston prebiootiina eli ruokkii hyviä mikrobeja suolistossa. Välillä valmistan raakasuklaata, joka on ihanaa, helppoa tehdä ja terveellistä. Raaka-aineena käytän yleensä kylmäpuristettua kookosöljyä, raakakaakaomassaa ja hunajaa. Tumma suklaa on tietysti myös parempi vaihtoehto maito- ja valkosuklaalle.

Henkinen hyvinvointi
Henkinen ikä: kun mieli on iloinen ei tunne vuosien painoa. Harmonisuutta tuovat henkinen aktiivisuus, yhteydenpito ystäviin, mietiskely, rentoutuminen ja positiivinen elämänasenne. Lukeminen stimuloi endorfiineja eli onnellistajia. Rakkaus on tärkeä terveyden ja nuorekkuuden säilyttäjä. Muista rakastaa ja arvostaa myös itseäsi kaikkina ikäkausina <3 Jokainen elämänhetki on täydellinen.

Uni, lepo ja rentoutuminen
Stressi ja liikarasittuminen heikentävät vastustuskykyä ja lisäävät vapaiden radikaalien toimintaa elimistössä. Uni on tärkeää keholle, mielelle ja iholle. Nukkuessa solujakautuminen on kaksi kertaa nopeampaa kuin valveilla päivällä. Elvyttävät voiteet tehoavat siksi hyvin yöllä. 

Minulla on hoitomenussa hemmotteleva Antiage kasvohoito, joka on tehohoito ikääntyneelle iholle. Käytetyt hoitotuotteet tukevat ikääntyvän ihon toimintaa ja erikoisvaatimuksia. Hoito sisältää alkupuhdistuksen, kuorinnan, ravitsevan hieronnan ja tehonaamion sekä anti-age silmänympärysnaamion, seerumin ja loppuvoiteen. Naamion vaikutusaikana rentouttava hartioiden tai käsien hieronta. Hoidon aikana käytetään anti-age tehoampulli. Parhaimmat vaikutukset saat sarjahoidosta.

Ihon ja kehon sisäinen hoito, ihon ulkoinen hoito sekä henkinen hyvinvointi ovat myös ikääntyvän ihon hoidon kulmakiviä.

0 Comments

Jätä kommentti