Atooppinen iho tasapainoon luonnollisesti

Onko ihosi erittäin kuiva, herkkä ja tulehtuu helposti erityisesti talvella? Atooppinen iho voi lisäksi olla hilseilevä ja kutiseva. Se voi myös halkeilla ja punoittaa. Iho oireilee eriasteisesti ja eritavoin. Atooppinen iho on tulehdustila. Usein myös allergista nuhaa tai astmaa esiintyy. Syitä voivat olla geeniperimä, psyykkinen ja fyysinen stressi, liian pesevät puhdistustuotteet, suoliston epätasapaino, häiriö rasva-aineenvaihdonnassa. Suolisto ikäänkuin erittää ihon kautta.

Ulkoinen hoito
Puhdistus vain iltaisin hellävaraisella puhdistusemulsiolla. Aamuisin ja iltaisin kosteuttava kasvovesi, kosteuttava seerumi, rauhoittava kasvoöljy ja kosteusvoide. Muista myös silmänympärysalue, käytä sensitive silmänympärysvoidetta aamuin ja illoin. Mikäli alueella on ihottumaa, voit käyttää sensitive rasvaista hoitovoidetta. Käytä sertifioitua hellävaraista luonnonkosmetiikka, sillä synteettiset aineet voivat ärsyttää ihoa säilöntäaineineen.
Vaatteissa suosi luonnonkuituja. Silkin on todettu rauhoittavan hermostoa. Vältä kemikaalikuormaa ja käytä hellavaraisia pyykinpesuaineita kuten pesupähkinöitä tai ekopesuaineita.

Sisäinen hoito
Tulehdusta aiheuttava ruoka-aineet kannattaa minimoida, kuten valkoinen sokeri, valkojauhotuotteet, lehmänmaitotuotteet ja ylimääräiset lisäaineet, kuten aspartamiini. Suosi puhdasta ja prosessoimatonta luomuruokaa, lehtivihreää sisältäviä kasviksia, kuten lehtikaali, spiruliina ja klorella. Kurkuma ja omega 3 rasvahapot (kala, kalaöljy, pellavansiemenöljy) hoitaa tulehdusta. Lisäksi myös muita hyviä rasvoja kylmäpuristetuista öljyistä kuten tyrni, mustaherukan siemenöljy, oliiviöljy. Pähkinät, siemenet ja avokado sisältävät myös hyviä öljyjä. Muista juoda riittävästi vettä huoneenlämpöistä tai lämmitettyä. Jos liikkuu paljon ja hikoilee, voi lisätä hipun suolaa imeytyvyyden lisäämiseksi. Sisäisesti käytettävästä probiootista on useimmiten myös hyötyä.

Muista helliä itseäsi ja rauhoittaa mieltäsi, sillä olet tärkeä! Tee joka päivä jotain mieluista, tee meditaatio ja kävele luonnossa. Hoitava hengitys ja Yin jooga voivat olla avuksi. Rentouttava kasvohoito ja lymfahieronta hellii ihoa ja mieltä.

Lue tarina kuinka atooppinen iho saatiin kuntoon.

Jätä kommentti