Herkkä iho

Iho voi olla herkkä kaikissa ihotyypeissä. Iho voi herkistyä tilapäisesti ulkoisista tekijöistä (esim. liian voimakas puhdistustuote, maskin käyttö) tai sisäisistä tekijöistä johtuen. Pitkään jatkunut stressi tai hormonaaliset muutokset voivat herkistää ihoa. Herkkäihoisella saattaa olla myös yliherkkyyksiä, intoleranssia ja allergioita. 

MITEN HOITAA HERKKÄÄ IHOA?
Herkkä iho ärsyyntyy helposti ja se yleensä myös punoittaa sekä voi kutista. Herkän ihon hoidossa onkin oleellista pyrkiä vahvistamaan ihon omia mekanismeja ja olla häiritsemättä ihon luontaista toimintaa. Sitä voi edistää ihon uloimman kerroksen toimintaa tukemalla runsaan kosteutuksen ja ihon pH tasapainon ylläpitämisen kautta. Herkkää ihoa on tärkeää käsitellä lempeästi ja se kaipaa erityistä huomioita ja hellävaraisuutta kohtaamiltaan ihonhoitorutiineilta. Sisäinen hoito myös tärkeää.

Puhdistus
Puhdistuksessa on suositeltavaa keskittyä käyttämään maitomaisia ja välttää liikaa hankausta. Iho puhdistetaan iltaisin puhdistusaineella ja aamulla iholle riittää kevyt vedellä huuhtelu. Vältä liian peseviä tuotteita (esimerkiksi vaahdot ja geelit) sekä liian hankaavia pesuliinoja. Käytä aina mahdollisimman pehmeitä pyyhkeitä ja vanulappuja puhdistuksen avuksi ja noudata erityistä hellävaraisuutta. Pyyhkeellä kuivaus taputellen, ei vetäen.

Kosteutus
Kosteuttava kasvovesi ja seerumi sekä voide. Pelkällä voiteella pääsee ensin alkuun, varsinkin jos iho tosi herkillä. Kosteustuotteena kannattaa käyttää ihoa vahvistavia, rauhoittavia ja hellävaraisia tuotteita. ​

Yksi kommentti artikkeliin ”Herkkä iho”

Jätä kommentti