Kuiva iho ja veden juonti

Veden juontihan tekee hyvää iholle ja keholle, mutta miten vettä pitäisi juoda?
Iho on meidän suurin elin ja kehon peili eli kuivan ihon syynä on kehon kuivuus. Kun ihosi on kuiva, se haluaa välittää viestin siitä, että kehollasi on jano.

Jätä jäävesi juomatta, jos haluat hyötyä vedestä jota juot Sillä kylmä vesi menee vain nopeasti kehon läpi ja heikentää ruuansulatuksen toimintaa.

Lämmin vesi sen sijaan imeytyy kudoksiin ja kosteuttaa ihoa sisältäpäin.  Lämpimän veden juonti parantaa ruuansultusta ja aineenvaihduntaa sekä laittaa kuona-aineet kehosta liikkeelle.

Kaksi vaihtoehtoa, joista voit tehdä päivittäisen rutiinin. Keitä vettä termariin ja anna veden hetken aikaa jäähtyä ennen termariin sulkemista, mutta vain sen verran ettei vesi polta suuta. Toinen tapa on lämmittää vettä aina tarpeen mukaan vedenlämmittimessä. Lämmitän sen yleensä noin 30-40 asteiseksi.

Olen keskustellut aiheesta paljon asiakkaiden kanssa ja osalla on muodostunut tästä jo rutiini. Yhden asiakkaan mielestä tuntui aluksi oudolta juoda lämmintä vettä, mutta hän tottui siihen kun kehossa tuntui hyvältä. 

4 kommenttia artikkeliin ”Kuiva iho ja veden juonti”

Jätä kommentti