Maskne – maskin käytön aiheuttamat iho-ongelmat ja niiden hoito

Maskne viittaa kasvomaskin käytöstä aiheutuviin epäpuhtauksiin leuan, poskien ja nenän alueella.
Maskin alla iho altistuu hengityksen kosteudelle ja iholla valmiiksi olevat bakteerit saavat oivallisen kasvualustan. Tämä saattaa näkyä myös kivuliaina finneinä. Iho voi reagoida myös muilla tavoin, kuten ihon ärsyyntymisenä ja ihottumana. Toisilla maskin alla muhiva iho voi kuivua karheaksi ja kutista. Ratkaisu on hoitaa ihoa kasvomaskin käyttö huomioiden:

1. Puhdistus
Iltaisin huolellinen puhdistus oman ihotyypin puhdistusaineella, tarvittaessa kaksoispuhdistus (kuivaihoisille yksi puhdistuskerta riittää).

2. Tasapainottava kosteutus
Myös epäpuhtauksin oireileva iho tarvitsee kosteutta. Kun kosteutustuote valitaan oikein, iho tasapainottuu ja talintuotanto vähenee. Ihon nestemäinen kosteutustuote on kasvovesi, jota suihkutat suoraan kasvoille. Unohda siis vanulaput ja näin saat ihollesi kosteutusta tehokkaammin.

Halutessasi voit ottaa ihonhoitorutiiniin myös seerumin, jolla kosteus saadaan pysymään ihossa tehokkaammin. Herkästi tukkeutuva, pintakuiva iho nauttii nestemäisestä seerumista ja herkkä tai kuiva iho öljymäisestä seerumista.

Kosteuta iho lopuksi kasvovoiteella. Älä käytä liian paksua voidetta, koska iho hautoo maskin alla.

3. Kirkastava kuorinta
Kuorinta poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa, joka on oivallinen kasvualusta epäpuhtauksia aiheuttaville bakteereille. Säännöllinen kuorinta auttaa pitämään ihon kirkkaampana ja tasaisemman sävyisenä sekä edistää kosteusvoiteen imeytymistä.

Luonnonmateriaalit, kuten puuvilla ja silkki, ovat iholle hellempiä kuin synteettiset materiaalit polyesteri ja viskoosi. Kangasmaski ei kuitenkaan suojaa virukselta yhtä tehokkaasti kuin kertakäyttöinen kuitumaski.

Jos akne on jo valloillaan, siirry lempeisiin tuotteisiin: Vältä tuotteita, jotka sisältävät voimakkaita ainesosia. Vaikka ajatus tehostetusta ihonhoidosta on hyvä, liian voimakkaat aineet saattavat pahentaa tilannetta.

Jos kärsit jo valmiiksi ruusufinnistäsuunympärysihottumasta tai atopiasta, pidä maskikaudellakin kiinni säännöllisestä ihonhoitorutiinistasi.
Kun ihon suojamuuri ei ole kunnossa, iho reagoi herkästi kaikkeen. Maski kannattaa riisua aina, kun se on turvallista.

Ihoa kannattaa hoidattaa myös kasvohoidossa, jotta epäpuhtaudet saadaan poistettua ja ihoa hoidettua ammattituotteilla sekä mieltä rentoutettua.

Jätä kommentti